Σελίδες

Σάββατο, 7 Ιουνίου 2014

ΟΜΕΛΈΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Την ομελέτα την απλή, με αυγά και μανιτάρια, την ονομάζω πρωτεϊνούχο γεύμα και είναι η καλύτερη επιλογή μετά την γυμναστική. Επίσης την προτιμώ συχνά για πρωινό ή βραδινό, ειδικά τα πρωινά όταν η μέρα μου θα είναι δύσκολη και ξέρω οτι θα αργήσω να πάρω το μεσημεριανό μου, γιατί η υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη που περιέχουν τα αυγά αλλά και τα μανιτάρια βοηθάει τον οργανισμό να νιώθει χορτασμένος. Όλοι έχουμε ακούσει για τις διατροφικές αξίες των αυγών, ξέρετε όμως αυτών των μανιταριών?! Τα μανιτάρια λόγω των ιδιοτήτων τους, δηλαδή της μηδενικής περιεκτικότητας σε χοληστερίνη και λίπη, της χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες και της υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και νερό, μπορούν να αποτελέσουν μέρος της ιδανικής δίαιτας ενώ είναι πλούσια σε άπαχη πρωτεΐνη η οποία βοηθά στην απώλεια λίπους από το σώμα  και χτίζει μυϊκό ιστό. Για να  διασπαστεί η πρωτεΐνη μιας τροφής, καίγεται λίπος. Έτσι, προκειμένου να διασπαστεί και η πρωτεΐνη των μανιταριών και να χωνευτεί από τον οργανισμό, καίγονται λίπη. 
Άρα όπως καταλάβατε τα μανιτάρια είναι "μαγικά" και πρέπει να τα εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή χωρίς δεύτερη σκέψη.
Εγώ σήμερα για βραδινό έφτιαξα μια ομελέτα λαχανικών και το αποτέλεσμα ήταν μμμμμμ... πολύ νόστιμο, υγιεινό και πλήρες γεύμα.
Φτιάξτε την και εσείς και περιμένω εντυπώσεις, μπορείτε να προσθέστε ή να αφαιρέσετε οτι λαχανικό θέλετε.
Καλή επιτυχία :)

Υλικά:
  • 10 μανιτάρια 
  • 2 αυγά, χρησιμοποιώ τα δυο ασπράδια και ένα κρόκο
  • 1 ντομάτα
  • 1 πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο 
  • 1 φέτα γαλοπούλας (προαιρετικό)
  • λίγο άνηθο 
  • 2 κ.σ γάλα
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο 
  • αλάτι και πιπέρι 
Εκτέλεση:

Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά, τη ντομάτα τη ξεφλουδίζουμε.

 Αφού ψιλοκόψαμε τα λαχανικά μας, χτυπάω τα αυγά με το γάλα και τον άνηθο 

Σε ενα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρω πρώτα το κρεμμύδι, μέχρι να ροδίσει   


Μετά προσθέτουμε τη ντομάτα και τη πιπεριά

Συνεχίζουμε με τα μανιτάρια, τη γαλοπούλα, και αλατοπιπερόνουμε.

Τέλος, ρίχνω τα αβγά, όταν η ομελέτα έχει ψηθεί απο τη μια πλευρά τη γυρίζω και απο την άλλη ή την ανακατεύω συνέχεια εαν τη προτιμώ σε κομματάκια, όπως έκανα εγώ. 

Και καλή μας όρεξη