Σελίδες

Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014

Πάμε Σαλαμίνα?

Γεια σε όλους!
Ελπίζω όλοι να περάσατε όμορφα το Σαββατοκύριακο και να φορτίσατε τις μπαταρίες σας για τη νέα εβδομάδα. Με ο,τι είδα στο Facebook οι περισσότεροι φίλοι μου ξεκινήσανε τα μπάνια. Αυτό  δείχνει ο,τι σιγά σιγά μπαίνουμε στο κλίμα του καλοκαιριού και όλα αλλάζουν, όλα γίνονται πιο όμορφα, πιο χρωματιστά, πιο αισιόδοξα..
Μα πόσο απολαυστικός είναι ο ήλιος και η θάλασσα?! 
Πόσο αισιοδοξία και χαρά μας χαρίζουν απλόχερα ?! 
Αυτός ο ανοιξιάτικος καθαρός αέρας που φυσάει ίσα ίσα για να μας δροσίζει και με τρόπο μαγικό παίρνει όλες τις άσχημες σκέψεις και να τις "πνίγει" στα πυθμένα της θάλασσας πόσο αναζωογονητικός και λυτρωτικός μπορεί να γίνει?! 
... όπως το έχετε καταλάβει είμαι λάτρεις της θάλασσας, του καλού και υγιεινού τρόπου ζωής, της θετικής σκέψεις και της εξερεύνησης της φύσης με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία...
Μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια, μακάρι να μπορούσα να ταξίδευα συνέχεια.. 
Προσπαθώ όμως όσο συχνά μπορώ να πάω έστω και μια μικρή βόλτα κάπου κοντά στην Αθήνα. Ας είναι μικρή η βόλτα αρκεί να αλλάξω παραστάσεις.
Αυτή τη Κυριακή τη τιμητική της είχε η Σαλαμίνα, ένα νησί πολύ κοντά στην Αθήνα, ούτε 20 λεπτά απο τον Πειραιά με το καραβάκι. Την επισκεφτούμε συχνά τη Σαλαμίνα,μας αρέσει πολύ, ίσως επειδή είναι κοντά και ήσυχα, ίσως επειδή έχουμε βρει σε μια ταβερνούλα δίπλα στην ψαραγορά φρέσκο ψάρι, ίσως γιατί τα συνδυάζει όλα μαζί.. Δεν ξέρω! Ξέρω μόνο οτι όταν πάω εκεί ηρεμώ και ξεφεύγω εντελώς απο την καθημερινότητα μου. 
Το ξέρετε οτι η Ναυμαχία της Σαλαμίνας θεωρείτε μια απο τις σημαντικότερες μάχες στην ανθρώπινη ιστορία? Θεωρείτε έτσι επειδή εάν νικούσε τότε η Περσική Αυτοκρατορία θα σταματούσε η ανάπτυξη της Αρχαίας Ελλάδας , καθώς και του δυτικού πολιτισμού. 
Άρα η Αρχαία Ελλάδα και όλη η ιστορία της θα σταματούσε στο 480 π.Χ γιατί μετά δεν θα ξέραμε πως θα εξελισσόταν με την Περσική Αυτοκρατορία να τη διακυβερνά...Χρωστάμε πολλά στον Λεωνίδα και τους 300 αλλά και στον βασιλιά Θεμιστοκλή ο οποίος έπεισε τους Έλληνες συμμάχους να ξαναντιμετωπίσουν τον περσικό στόλο παρόλο τις βαριές απώλειες που είχαν υποστεί στην ναυμαχία του Αρτεμισίου και την ήττα τους στις Θερμοπύλες. Αυτό επέτρεψε τους Πέρσες να καταλάβουν την Βοιωτία και την Αττική.  Οι Σύμμαχοι ετοιμάστηκαν να υπερασπιστούν τον Ισθμό της Κορίνθου καθώς ο στόλος αποσύρθηκε στο κοντινό νησί της Σαλαμίνας. Παρά την αριθμητική υπεροχή του αντιπάλου Ο Θεμιστοκλής ήταν σίγουρος οτι θα κερδίσει την μάχη γιατί η Σαλαμίνα έχει πολλούς κόλπους και ο μεγάλος αριθμός και τα μεγάλα πλοία των Περσών δεν θα μπορούσαν να πολεμήσουν με ελιγμούς. Αξιοποιώντας την ευκαιρία, ο ελληνικός στόλος διαμορφώθηκε σε μια γραμμή και με τα μικρά τους πλοία που τους είχαν απομείνει κατέστρεψαν τα 300 περσικά πλοία. Ο περσικός βασιλιάς Ξέρξης κοιτούσε  απο το Αιγάλεω όρος τα πλοία του να καταστρέφονται και την επόμενη μέρα υποχώρησε και πήγε στην Ασία.

Ήταν ιστορικής φύσεως το σημερινό ποστ, εύχομαι να σας άρεσε. Εμένα μ'αρέσει πολύ η Ελληνική ιστορία και μυθολογία και όπου σταθώ και όπου βρεθώ διαβάζω και ενημερώνομαι για αυτήν.
Να έχετε μια καλή εβδομάδα και καλές βουτιές..
Το πιο μεγάλο ψάρι που έχω δεί ποτέ απο κοντά... Ξιφίας 


Ο ψαράς μας είπε οτι πιάνει συχνά τοσο μεγάλα ψάρια, επίσης έχει πιάσει και καρχαρία...πλέον δεν ξέρω εαν θα κολυμπάω τοσο βαθιά οσο πήγαινα..!!

Πάντα βρίσκουμε φρέσκο ψάρι που μόλις το έφεραν απο τα καΐκια, μας το καθαρίζουν και το πάμε στη ταβέρνα δίπλα για ψήσιμο. (Φρέσκο Φαγκρί )

Μπορώ να τρέφομαι μόνο με ψάρι, δεν θα πω ποτε όχι!Επιδόρπιο, γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού καρότο...
Η ώρα της επιστροφής με ωραία χρώματα στον ορίζοντα