Σελίδες

Σάββατο, 24 Μαΐου 2014

ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
Με αφορμή αυτό το βίντεο που τυχαία είδα στο youtube ένιωσα την ανάγκη να γράψω ένα κείμενο για τα κοινωνικά δίκτυα.Τα οποία έχουν κατακτήσει όλο τον κόσμο πλέον και εμείς τα κοινά θνητά δεν μπορούμε να ζούμε χωρίς αυτά. Ελάχιστοι είναι οι άνθρωποι που δεν έχουν τουλάχιστον ένα λογαριασμό στο ίντερνετ (facebook,twitter,instagram κ.α) εάν είσαι ένας απ'αυτούς δεν είσαι in, θα έλεγε κάποιος "προχωρημένος" σε έναν "παλιομοδίτη"..!
Τα κοινωνικά δίκτυα είναι η νέα μόδα, η νέα συνήθεια, η πιο γρήγορη και εύκολη επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων και τέλος πάντων είναι η επικοινωνία του μέλλοντος όπως όλα δείχνουν !! 
Τα πιο δυνατά κοινωνικά δίκτυα είναι : το twitter όπου οι περισσότεροι βγάζουν όλα τα ψυχολογικά τους και τον αληθινό εαυτό τους σχολιάζοντας τα πάντα και τους πάντες πίσω απο ένα ψευδώνυμο, το instagram όπου όλοι την έχουν δει μοντέλα και προσπαθούν να δείξουν πόσο πλούσια και ωραία ζούνε και τέλος το facebook όπου εκεί είναι λίγο απ όλα και με το παραπάνω....
Κατά πόσο όμως έχουν επηρεάσει την επικοινωνία μας τα κοινωνικά δίκτυα? Την έχουν κάνει καλύτερη ή χειρότερη?!
Κατά την άποψη μου, τα κοινωνικά δίκτυα μας έχουν κάνει τόσο "καλό" όσο και "κακό". Η απάντηση βρίσκετε κάπου στη μέση και εξαρτάται πως τα βλέπει και πως τα χειρίζεται ο καθένας!
- "Το καλό" είναι οτι εκμηδενίστηκαν οι αποστάσεις και βρήκαμε φίλους παλιούς αλλά και καινούργιους και μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους πιο εύκολα.
- "Το κακό" είναι οτι η ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ μας έχει χαθεί και οι περισσότεροι έχουν γίνει μοναχικοί και αντικοινωνικοί, κολλημένοι σε έναν λαπ τοπ ή σε ένα κινητό τηλέφωνο..
Υπάρχει τεράστια διαφορά στο να πληκτρολογείς σε έναν υπολογιστή ή κινητό τηλέφωνο με το να μιλάς και να αισθανθείς την αύρα του συνομιλητή σου. Οι περισσότεροι προτιμάνε να συζητάνε και να περνάνε τον χρόνο τους στο facebook παρά να βγούνε μια βόλτα για περπάτημα, για φαγητό, για καφέ και να νιώσουν την πραγματική αίσθηση που υπάρχει όταν συζητάς με τον συνάνθρωπό σου και ενεργοποιούνται όλες οι αισθήσεις σου. 
Υπάρχουν και αυτοί που όταν βγαίνουν είναι κολλημένοι στο κινητό τους και είναι σαν να μην βγήκαν ποτέ. Αλλά υπάρχουν και αυτοί που η νέα τάση δεν τους έχει επηρεάσει καθόλου και δεν ασχολούνται καν με το αντικείμενο!
Όπως και να χει, τα κοινωνικά δίκτυα έχουν μπει στη ζωή μας για τα καλά και δεν έχουν σκοπό να φύγουν, οπότε η ουσία είναι μόνο μια να τα δεχτούμε και να τα χειριστούμε με σεβασμό προς τον εαυτό μας αλλά και τον συνάνθρωπο μας!! Να μην χάσουμε την ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ μας και να μην σπαταλάμε τον χρόνο μας σε πράγματα που δεν έχουν καμία αξία για μας. Η ζωή είναι στιγμές και αυτές τις στιγμές είναι μοναδικές δεν πρέπει να τις χάνουμε κάνοντας ανούσια πράγματα..

** Δεν κατακρίνω κανέναν με αυτό το κείμενο γιατί και εγώ είμαι χρήστης κοινωνικών δικτύων και τα χρησιμοποιώ συχνά απλά θέλω να θυμίσω οτι η ζωή είναι εκεί έξω και μας περιμένει να τη ζήσουμε και να την απολαύσουμε.
Μόνο αυτοί που αγωνίζονται προχωράνε!
Τίποτα δεν είναι τυχαίο και τίποτα δεν σου χαρίζεται!  
Να έχετε ένα καλό Σαββατόβραδο, τα λέμε σύντομα.
Kisses 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου